Zabezpečíme fungovanie štátu, hovorí premiér. Fico už oznámil dátum, do kedy chce vláda schváliť rozpočet

Cieľom je schválenie štátneho rozpočtu do 22. decembra. Malo by tak byť zabezpečené fungovanie štátu. Vyhlásil to po samite Európskej únie (EÚ) v Bruseli premiér Robert Fico (Smer-SD).

16.12.2023 09:34
Fico, EÚ Foto: ,
Slovenský premiér Robert Fico na summite EÚ v Bruseli.
debata

Fico uviedol, že parlament bude pravdepodobne rokovať aj medzi sviatkami a následne v januári po sviatku Troch kráľov. Parlament sa však podľa neho snaží natiahnuť rokovací čas.

SR RRZ Financie Verejné Výhľad Opatrenia Ozdravné BAX Čítajte viac Ekonóm Šuster: Vláda používa triky, aby rozpočet na budúci rok vyzeral lepšie

„My sme všetko z vlády doručili, parlament rokuje ako môže, aj sa natiahol rokovací čas. Taktika opozície je smiešna. Rozprávajú všetci to isté dookola, lebo nemajú čo povedať,“ povedal Fico.

Zároveň pripomenul, že Európska komisia (EK) schválila schému štátnej pomoci v objeme jednej miliardy eur pre podniky napríklad v oblasti čistých technológií či vo výrobe batérií. Slovensko tiež môže predĺžiť zákon o odpustení odvodov pre potravinárov o ďalších šesť mesiacov.

Predseda vlády Robert Fico Čítajte viac Schválili rozpočet na rok 2024: Vyhneme sa gréckej ceste?

„Ešte ako opozičný Smer-SD sme schválili v parlamente a presadili odpustenie odvodov pre poľnohospodárov a potravinárov. Aby sme znížili tlak na rast cien potravín, je potvrdené, že nám to predlžujú o ďalších šesť mesiacov. Na Slovensku môžeme opäť predĺžiť účinnosť tohto zákona,“ uviedol Fico.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #vláda Roberta Fica