Rašiho prvý krok v úrade: Zakročil voči Remišovej „propagačnému časopisu“

Časopis Lepšie Slovensko, ktorý Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) doposiaľ distribuovalo do slovenských domácností prestane vychádzať.

02.11.2023 10:20
Richard Raši Foto: ,
V strede nový šéf rezortu informatizácie Richard Raši (Hlas).
debata (15)

Ukončenie vydávania periodika sa odohralo krátko po nástupe nového ministra na čelo rezortu investícií a informatizácie Richarda Rašiho (Hlas). O tomto kroku informoval tlačový odbor ministerstva.

remišová Čítajte viac Končiaci minister, ktorý prišiel po Remišovej: Ak by takto fungoval jeden štátny úrad na trhu, zbankrotoval by

„Už v minulosti sme kritizovali, že moji predchodcovia, najmä bývalá ministerka Veronika Remišová (Za ľudí), tento časopis hrubo zneužila na svoju propagáciu pred voľbami. V prvom čísle, ktoré vyšlo vo februári, keď už bolo jasné, že idú predčasné voľby, mala štyri fotografie, v ďalších dvoch spolu päť,“ zdôraznil prostredníctvom tlačovej správy minister Raši.

Nový minister taktiež upozornil na to, že distribúcia časopisu, ktorý ministerstvo platilo z eurofondov, bola nastavená zle. „Napríklad, vôbec sa nedostal ľuďom, ktorí žijú v menších mestách alebo obciach v regiónoch. A eurofondy sú predsa na to, aby sa životná úroveň v regiónoch vyrovnala životnej úrovni vo veľkých mestách,“ vyjadril sa v tejto súvislosti šéf MIRRI.

richard-rasi-clanok W Čítajte viac Remišová mala extrémne slabé výsledky, zmeníme to, hovorí jej nástupca. O tablety pre seniorov sa bude starať Raši

Raši tiež upozornil na to, že len za tlač a distribúciu rezort pri šiestich vydaniach časopisu zaplatil dokopy 350-tisíc eur s DPH. Minister preto po novom žiada, aby boli informácie o eurofondoch dostali, na rozdiel od aktuálneho stavu, všetkým občanom.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #richard raši #Veronika Remišová #mirri