Lacné potraviny z Poľska k nám prídu už čoskoro. Kedy Biedronka otvorí svoje prvé obchody na Slovensku?

Poľský diskontný reťazec Biedronka patriaci pod portugalskú spoločnosť Jerónimo Martins by mal koncom budúceho roka otvoriť na Slovensku svoje prvé obchody. Uviedla to finančná riaditeľka firmy Jerónimo Martins Ana Luisa Virginia, ktorú citovala agentúra Reuters.

27.10.2023 09:39
Biedronka. Foto:
Reťazec Biedronka - ilustračné foto.
debata

Správy o plánoch spoločnosti vstúpiť na slovenský trh sa objavili už v marci, keď šéf Biedronky Luis Araujo povedal, že mnohí Slováci už dlhšie chodia do Poľska nakupovať do Biedronky a firma zvažuje svoju expanziu na Slovensko. Okrem Portugalska a Poľska má Jerónimo Martins biznis aj v Kolumbii, kde prevádzkuje obchodnú sieť pod názvom ARA.

Biedronka. Čítajte viac Okrem Biedronky sa po Slovensku obzerajú aj známe značky a reťazce zo západu. O ktoré ide?

Čo sa týka investícií či tržieb na Slovensku, Ana Luisa Virginia uviedla, že je priskoro na zverejňovanie odhadov. „Hovoríme o biznise, pri ktorom začíname od nuly, takže detailnejšie by sme sa vyjadrovať nechceli.“

Nevylúčila ani prípadnú expanziu do Rumunska, čo je trh, o ktorom portugalský reťazec uvažuje už niekoľko rokov. Momentálne však nie je prioritou. „V súčasnosti sa chceme sústrediť na Poľsko a na sieť ARA,“ dodala Ana Luisa Virginia.

Predajna COOP Jednota 1 kopie Čítajte viac Šéf COOP Jednota: Zavreli sme 30 obchodov, mohli sme si nechať iba najziskovejšie, ale čo najmenšie dediny?

Tento týždeň spoločnosť Jerónimo Martins zverejnila výsledky za 3. kvartál tohto roka, ktoré poukázali na medziročný rast čistého zisku o 28 percent. Výsledky do veľkej miery podporil práve výrazný rast tržieb Biedronky.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchody #Biedronka