Ódor končí u Kažimíra. Prvýkrát prehovoril po menovaní Čaputovou za premiéra

Národná banka Slovenska (NBS) vydala stanovisko nového premiéra Ľudovíta Ódora, ktorý momentálne zastáva pozíciu viceguvernéra NBS. Je to prvýkrát, čo prehovoril po vymenovaní do novej funkcie od Zuzany Čaputovej.

09.05.2023 11:11
debata (34)

„Rozhodnutie pani prezidentky vymenovať ma za predsedu vlády odborníkov je pre mňa cťou a zároveň veľkou zodpovednosťou. Slovensko sa dnes nachádza v neľahkej situácii a so svojim tímom urobíme všetko preto, aby sme krajinu priviedli k predčasným voľbám do NRSR a priniesli želaný pokoj, stabilitu, ale zároveň aj konštruktívnu odbornú diskusiu v témach, ktoré sú pre ľudí a krajinu dôležité,“ tvrdí Ľudovít Ódor.

Ľudovít Ódor odor Čítajte viac Bojoval za vyššie dôchodky, vstup do politiky mu núkali viacerí. Kto je Ľudovít Ódor, ktorý smeruje na čelo úradníckej vlády?

Ódor sa vzdáva svojej funkcie, aby prijal jej poverenie viesť vládu odborníkov. Členom bankovej rady a zamestnancom NBS poďakoval za doterajšiu spoluprácu a pomoc pri budovaní modernejšej a medzinárodne uznávanej centrálnej banky.

Do vymenovania bude Ľudovít Ódor pokračovať vo výkone viceguvernéra NBS v plnom rozsahu a k obsahovým prioritám prichádzajúcej úradníckej vlády sa podrobnejšie vyjadrí až v priebehu budúceho týždňa.

Ľudovít Ódor odor Čítajte viac Nový premiér upozorňoval, že dôchodcovia prichádzajú o miliardy eur. Zverejnil o tom správu
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Národná banka Slovenska #Ľudovít Ódor