Skenovanie bločkov aj nižšia DPH na vleky a akvaparky neprešli. Poslanci ich presunuli

Poslanci parlamentu preložili návrh na preplácanie časti sumy zo zaplatených bločkov v reštauráciách. zo súčasnej schôdze parlamentu na decembrovú. Ide o návrh ministerstva financií, ktorý predložili poslanci OĽaNO Anna Andrejuvová a Milan Vetrák. Hotelieri aj podnikatelia návrh kritizovali, že opäť sa o ňom nediskutovali a žiadne ekonomické vplyvy neboli vyčíslené. Detaily má podľa návrhu určiť až nariadenie vlády.

09.11.2022 14:20
SR NRSR 71. schôdza rokovanie BAX Foto: ,
Na snímke zľava predseda NRSR Boris Kollár (Sme rodina), predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) a podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) počas 71. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 13. septembra 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák
debata

DPH pre lyžiarske vleky, lanovky a akvaparky sa má na prvé štyri mesiace budúceho roka znížiť z 20 na 10 percent. Toto opatrenie poslanec za Sme rodina Milan Svrček navrhoval do novely zákona o pridanej hodnote doplniť v treťom čítaní tesne pred hlasovaním o samotnej novele. Hlasovanie o novele zákona v utorok nakoniec odložili.

Richard Sulík Čítajte viac Matovičov nápad preplácať bločky v reštauráciách: Hotelieri, podnikatelia a SaS iba krútia hlavami

Za absurdný ho považuje predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík „Namiesto toho, aby sa starali o lekárov, starajú sa o vlekárov," povedal Sulík na tlačovej besede. Upozornil na to, že v utorok sa poslancom za SaS podarilo schválenie tohto návrhu zablokovať. Strana SaS je podľa Sulíka za zníženie DPH, avšak pre celý gastro sektor. „Ak by takýto návrh bol v parlamente a ešte k tomu navrhnú vleky, dalo by sa tomu rozumieť," dodal šéf SaS.

krajniak Čítajte viac Krajniak zreformoval celý dôchodkový systém. Sľubuje viac peňazí penzistom, komu pomôže najviac?
debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič