Ukrajina zastavuje všetky kroky proti Slovensku. Minister Bíreš oznámil novú dohodu

Ukrajinský agrominister Mykola Solskyj prisľúbil, že zastavuje kroky proti Slovensku, a to jednak žalobu na pôde Svetovej obchodnej organizácie, ako aj zákaz dovozu slovenských agrokomodít na Ukrajinu. Uviedla to pre TASR Kristína Juričková z odboru komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

21.09.2023 10:10
SR Špačince pôdohospodárstvo vláda žatva výjazd... Foto: ,
Zľava predseda Poľnohospodárskeho družstva Špačince Rudolf Nádaský, premiér Ľudovít Ódor, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinovej komory Emil Macho a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jozef Bíreš pri príležitosti žatevného výjazdu pri obci Špačince.
debata (34)

„Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jozef Bíreš zhodnotil stredajšie (20. 9.) online rokovanie s ukrajinským ministrom ako konštruktívne, pretože sa dohodli na vytvorení systému obchodovania s obilím na základe vydávania a kontrolovania licencií. Kým bude tento systém spustený a otestovaná jeho úplná funkčnosť, naďalej platí zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny, ktorý slovenská vláda schválila od 16. septembra do konca roka 2023,“ priblížila.

Zelenskyj sa takto oboril na susedov a nahneval Poliakov
Video
SR Bratislava Vláda Dočasná Schôdza TK BAX Čítajte viac Dvestotisíc ľudí môže prísť o prácu, keď sa bude „upratovať“ až príliš. Ekonómovia otvorene vyzývajú vládu na činy a hovoria o bankrote

Agrominister Bíreš podľa Juričkovej požiadal ukrajinského kolegu, aby Ukrajina zastavila všetky kroky súvisiace so žalobou proti Slovensku, ktorú avizovala, a taktiež aj vyjadrenia o zastavení obchodu s agrokomoditami zo Slovenska na Ukrajinu. „Minister Solskyj prisľúbil, že od 20. septembra tieto kroky zastavuje,“ dodala.

SR Špačince pôdohospodárstvo vláda žatva výjazd TTX Čítajte viac Boj o Ukrajinu sa odohráva aj na iných bojiskách. Cena obilia zletela dole, trhy zaplavujú dve obilnice sveta
34 debata chyba
Viac na túto tému: #obilie #žaloba #Ukrajina