Budaj sa rozohnil pri téme spaľovákov: Putin si v našom parlamente našiel advokátov

Závislosť od Ruska je tým hlavným dôvodom, prečo sa zbavujeme spaľovacích motorov. Povedal to na tlačovej konferencii exminister životného prostredia a aktuálne poslanec Ján Budaj (Demokrati).

16.05.2023 17:39
Kristián Čekovský, Ján Budaj, OĽaNO, platforma Foto: ,
Na snímke exminister životného prostredia SR Ján Budaj
debata (42)

Podľa Budaja uznesenie, ktoré do parlamentu predložila strana SaS, je v „mnohých veciach lživé“. „Je súčasťou ruskej propagandy. Som zvedavý pri hlasovaní, koľko ľudí bude hlasovať ako by si želal Putin,“ vyhlásil. V parlamente o uznesení aktuálne prebieha rozprava. Nie je isté, či sa hlasovať bude ešte v utorok.

VIDEO: Budaj o spaľovákoch: Je to ruská lobby

Video

Budaj dodal, že v budove parlamentu by Putin našiel politikov, ktorí mu budú robiť advokátov. Podľa neho nie je pravdou, že Európska únia ide od roku 2035 zakazovať autá na spaľovacie motory. Od tohto dátumu sa len nemajú predávať nové autá na benzín či naftu.

Richard Sulík, Čítajte viac Sulík: Nie som libertarián, ale neoliberál, Blaha to nepochopí. Zákaz spaľovákov je najväčší nezmysel

Strana Saska si boj proti zákazu spaľovacích motorov zobrala ako jednu zo svojich hlavných tém v predvolebnom boji. Do parlamentu preto predložila uznesenie, ktoré zaväzuje vládu hlasovať proti akémukoľvek návrhu Európskej únie, ktorý smeruje k zdražovaniu, a teda aj proti zákazu spaľovacích motorov.

sulík Čítajte viac Cena elektromobilov letí nadol, bod zlomu príde onedlho. Sulík narazil na realitu
42 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Budaj #strana Demokrati