Obľúbená značka Slovákov rozširuje výrobu. Na Záhorí vyrástla supermoderná fabrika, prácu ponúkne stovke ľudí

Obľúbený predajca nábytku Ikea rozšíril na Slovensku svoju výrobu. Nová fabrika v Malackách, kde sa bude vyrábať ikonická knižnica BILLY, zamestná v regióne 130 ľudí.

11.04.2024 14:46
Nova fabrika IKEA Industry Malacky Foto:
Nová fabrika IKEA Industry Malacky.
debata

Podľa spoločnosti má novopostavená fabrika na Záhorí jeden z najvyšších stupňov automatizácie v porovnaní s ostatnými prevádzkami Ikea Industry vo svete. Rozšírenie o 35-tisíc metrov štvorcových, čo zodpovedá približne veľkosti piatich futbalových ihrísk, zahŕňa okrem samotných výrobných priestorov aj sklady.

Ikea otvorila novú fabriku v Malackách

Novopostavená fabrika má jednu z najvyšších úrovní automatizácie výroby v porovnaní s podobnými prevádzkami IKEA Industry na svete. Rozšírenie o 35-tisíc m2, čo je veľkosť piatich futbalových ihrísk, zahŕňa nové výrobné a skladové priestory.

Fotogaléria
Nový baliaci systém.
Nová fabrika IKEA Industry Malacky.

Nové priestory majú byť vybavené množstvom robotov ale aj automatizovaných systémov. „Veríme, že naša moderná fabrika v Malackách podporí našu ambíciu byť preferovaným zamestnávateľom a lídrom v oblasti udržateľnej výroby nábytku. Automatizácia dáva našim kolegom príležitosť vzdelávať sa a rásť a zároveň poskytuje bezpečné a moderné pracovné prostredie,“ priblížil Kuba Jankowski, Global Managing Director spoločnosti Ikea.

Skúšobná výroba v závode sa pritom začala už začiatkom tohto roka. Spoločnosť tiež tvrdí, že nové technológie zabezpečia zvýšenie podielu drevotrieskových dosiek, ktoré budú vo fabrike v Malackách spracované, o 50 percent.

Plánovacie štúdio IKEA v Košiciach Čítajte viac Štedré bonusy pre zamestnancov. Nábytkárska firma na Slovensku rozdala 1,9 milióna eur pre svojich ľudí

Fabrika zároveň ľuďom na Záhorí prinesie aj nové pracovné miesta. „Vďaka našej novej investícii vytvoríme 130 pracovných miest pre rôzne profesie vrátane vysokokvalifi­kovaných pozícií vo výrobe. Radi privítame talentovaných a motivovaných kolegov, ktorí zdieľajú hodnoty našej spoločnosti,“ hovorí Dariusz Martyniak, Site Manager IKEA Industry Malacky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ikea #fabrika