Slovák vybudoval najväčší e-shop v strednej a východnej Európe. Hľadá ďalších ľudí, má smelé plány

Spoločnosť GymBeam odhaduje minuloročný obrat na 170 mil. eur. Najväčší fitness e-shop v regióne strednej a východnej Európy okrem toho hlási 60 % medziročný rast a 1,5 mil. nových zákazníkov. Firma rastie aj v počte zamestnancov. Ku koncu roka 2023 ich mala viac ako 500 a neustále hľadá nové posily. V aktuálnom roku sa GymBeam plánuje zamerať predovšetkým na rast logistiky, marketplace a zlepšovanie zákazníckych služieb.

17.01.2024 10:40
cvičenie, bicykel, fitness, stacionárny... Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Spoločnosť sa chce sústrediť aj na upevnenie svojej pozície na existujúcich trhoch s dôrazom na najnovší trh v Taliansku a DACH región. Najsilnejším však podľa CEO firmy Dalibora Cicmana zostáva český a slovenský trh. „V raste naprieč trhmi nám pomáhajú dáta z platforiem Google, Meta a sociálnej siete TikTok, ako aj naše vlastné dáta,“ dodal.

peňaženka, peniaze, hotovosť Čítajte viac Nová správa o nerovnosti a bohatstve vo svete. Slovensko je unikát

Najväčšie zmeny chystá GymBeam v oblasti logistiky. V roku 2024 by mal disponovať nielen piatimi logistickými centrami ale aj novým unikátnym autorstorom v Košiciach. Od tejto investície vo výške takmer 6 mil. eur si sľubuje automatizáciu 80 % objednávok. Veľkým krokom vpred je v aktuálnom roku aj otvorenie skladu v Taliansku, ktorý by mal urýchliť dodanie produktov v regióne.

GymBeam je najväčší fitness e-shop v regióne strednej a východnej Európy. Zameriava sa na predaj športovej a zdravej výživy, zdravých potravín, športového oblečenia a doplnkov. Vo svojom portfóliu má viac ako 120 značiek. Od svojho vzniku spoločnosť expandovala do ďalších európskych krajín. V súčasnosti pôsobí na 15 trhoch, medzi ktoré okrem Slovenska a Česka patrí Maďarsko, Rumunsko, Chorvátsko, Bulharsko, Ukrajina, Slovinsko, Poľsko, Nemecko a Taliansko.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #fitness #biznis #e-shop