Skoro každý druhý Nemec sa bojí budúcnosti, očakáva, že sa zhorší jeho ekonomická situácia

Takmer polovica domácností v Nemecku sa obáva, že sa ich ekonomická situácia zhorší. Ukázali to v pondelok výsledky prieskumu spoločnosti Forsa, ktorý si objednala Federácia nemeckých spotrebiteľských organizácií (VZBV). TASR o tom informuje na základe správy DPA.

27.11.2023 11:42
Olaf Scholz Foto: ,
Nemecký kancelár Olaf Scholz
debata (2)

Prieskum si VZBV nechala vypracovať pri príležitosti nemeckého Dňa spotrebiteľov, ktorý pripadá na tento pondelok. Na prieskume sa zúčastnilo 1003 dospelých a uskutočnil sa v dňoch 6. až 8. novembra.

zamestnanci robotníci muži práca fabrika výroba Čítajte viac Utópia alebo realita najbližších rokov? Do práce by sme mohli chodiť menej často už čoskoro

Podľa prieskumu až 48 % respondentov očakáva, že sa ich situácia ako spotrebiteľov v priebehu nasledujúceho desaťročia zhorší. Na otázku, ktoré problémy si podľa nich v súčasnosti vyžadujú najviac politických krokov, 38 % opýtaných uviedlo dodávky energie a 23 % vidí najväčšiu potrebu opatrení v oblasti dôchodkov.

Členka predstavenstva VZBV Ramona Popová označila fakt, že takmer polovica ľudí má obavy z budúcnosti, za alarmujúci signál.

Počas Dňa spotrebiteľov budú odborníci diskutovať o dôležitých spotrebiteľských otázkach, ako sú dôchodky, mobilita a umelá inteligencia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #platy