Fico sľubuje pomoc domácnostiam s účtami za energie. Saková hovorí, že rokuje s energetikmi

Vláda bude chrániť domácnosti, aby neboli predmetom nárastu cien energií, ktoré by nezvládli. Po návšteve Ministerstva hospodárstva SR to uviedol predseda vlády Robert Fico. Ten pritom v tejto oblasti prisľúbil ministerke hospodárstva Denise Sakovej plnú podporu a zdôraznil, že ľuďom a podnikateľskému sektoru pomoc s energiami sľúbili.

16.11.2023 14:20
rokovanie vlády, Robert Fico, Saková, Taraba Foto: ,
Na snímke uprostred predseda vlády Robert Fico (Smer), vpravo ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas) a vľavo minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).
debata (1)

Ako doplnila ministerka, zabezpečenie cenovo dostupných a stabilných dodávok všetkých druhov energie je jej absolútnou prioritou. „Veľmi intenzívne rokujeme s jednotlivými aktéri energetického trhu, aby sme to, čo sme sľúbili pred voľbami, aj splnili," skonštatovala.

fico, blaha Čítajte viac 1 800 eur na rok a potom zaplatenie úrokov. Finanční odborníci hodnotia Ficov nápad uhradiť splátky hypoték

Premiéra teší, že sa Slovensko stáva sebestačné z pohľadu výroby elektrickej energie. „Ja verím, že štvrtý blok pôjde podľa harmonogramu, niekedy v roku 2025 by sme mohli nabehnúť na plný výkon. To už bude Slovensko veľmi jasne proexportne orientovaná krajina z pohľadu elektrickej energie," zhodnotil. Podľa Fica sa aktuálne diskutuje o tom, čo bude s infraštruktúrou v okolí Jaslovských Bohuníc, či sa pôjde cestou výstavby úplne nového veľkého bloku alebo sa bude pokračovať malými reaktormi. „Tu si ja nechám poradiť od expertov, ktorou cestou sa budeme uberať," uzavrel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #energie #plyn #elektrina