Fico s Pellegrinim našli nečakaného spojenca. Majerský ich podporí v kľúčovej ekonomickej veci

KDH si vie predstaviť, že podporí vyššie zdanenie slovenských bánk. Vyhlásil to predseda strany Milan Majerský v relácii O 5 minút 12. Kým doteraz o zdanení finančných domov hovorili iba lídri novoznikajúcej koalície, najnovšie si to predstaviť aj opozičná strana.

22.10.2023 13:46
fico, pellegrini, majerský Foto: , , ,
Šéf Smeru Robert Fico začal oficiálne rokovania o vzniku novej vlády. Stretol sa aj s Petrom Pellegrinim (v strede). Líder KDH Milan Majerský sa zatiaľ vidí v opozícii.
debata (80)

Nová vláda bude musieť hľadať miliardy eur navyše, aby ozdravila verejné financie. Banky sú jedným z cieľov. Kým predseda Smeru Robert Fico, predseda Hlasu Peter Pellegrini a predseda SNS Andrej Danko sú za vyššie zdanenie bánk, ostatné strany boli zväčšia proti tomu, resp. sa nevyjadrovali.

SR SBA TK zdanenie bánk BAX Čítajte viac Arogantní boháči? Ficova vláda cieli na banky novou daňou, tie hovoria o dôsledkoch pre ľudí

V nedeľnej relácii O 5 minút 12 to potvrdil aj sám Peter Pellegrini. Detaily však neprezradil. Vyššie zdanenie bánk by podporilo aj KDH. V rovnakej relácii to vyhlásil jeho predseda Milan Majerský. „Nech je to trebárs na dva či tri roky, aby to pomohlo preklenúť toto ťažké obdobie,“ vyhlásil. Podľa neho by to mohlo priniesť 300 až 400 miliónov eur.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #KDH #zdanenie