Sociálna sieť X z Európy neodchádza: Správy o jej konci sú nepravdivé, vyhlásil Musk

Elon Musk poprel mediálne správy, podľa ktorých mal uvažovať o tom, že stiahne svoju sociálnu sieť X (predtým Twitter) z Európskej únie (EÚ). TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

19.10.2023 16:19
Elon Musk, Twitter Foto:
Elon Musk s originálnym a novým logom Twitteru na pozadí.
debata

Je to „úplne nepravdivé“, napísal Musk vo štvrtok na platforme X. Reagoval tak na správu portálu Business Insider, podľa ktorej mal Musk uvažovať o zablokovaní služby pre používateľov v EÚ. Dôvodom je jeho nespokojnosť so zákonom o digitálnych službách (DSA), ako napísal webový portál v stredu (18. 10.) večer s odvolaním sa na zdroj oboznámený so záležitosťou.

úradníci, právnici, notebook, nepríjemné prekvapenie, práca, Vianoce, problém Čítajte viac Prepustiť tisícky ľudí z úradov. Tvrdé šetrenie navrhnuté Horváthom, pomôže to štátu?

Zákonom o digitálnych službách Európskej únie napríklad požaduje od veľkých on-line platforiem, aby dôsledne a rýchlo zakročili proti nenávistným prejavom. Európska komisia (EK) prednedávnom zaslala spoločnosti X zoznam otázok, ktoré sa týkajú plnenia jej povinností. Dôvodom boli upozornenia, že po útoku islamistického hnutia Hamas na Izrael sa na sociálnej sieti X šíria výzvy na násilie, ako aj dezinformácie.

Komisár EÚ pre vnútorný trh Thierry Breton sa odvolával napríklad na správy o zmanipulovaných obrázkoch a nahrávkach videohier, ktoré boli vydávané za skutočné nahrávky.

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #Elon Musk