Štát podporí investíciu nemeckého Winkelmanna v Rimavskej Sobote. Firma dostane stimul vo výške desiatok miliónov eur

Štát podporí investíciu nemeckej spoločnosť Winkelmann v Rimavskej Sobote investičným stimulom prevyšujúcim 41 mil. eur. V stredu o tom rozhodla vláda.

18.10.2023 11:03
SR vláda Winkelmann podpis zmluva investícia BAX Foto:
Na snímke zľava predseda vlády Ľudovít Ódor, minister hospodárstva SR Peter Dovhun a prevádzkový riaditeľ spoločnosti Winkelmann Alexander Eick počas podpisu investičnej zmluvy medzi firmou Winkelmann a Vládou SR.
debata

Pomoc bude vo forme dotácie na dlhodobý hmotný a nehmotný majetok. Investíciu do fabriky na výrobu zásobníkov vody pre technologické systémy vykurovania a zásobovania teplou vodou štát definitívne potvrdil koncom mája tohto roka.

Podnik plánuje na Slovensku do roku 2025 preinvestovať približne 110 mil. eur a vytvoriť 452 priamych pracovných miest. Na ne by mali nadväzovať ďalšie stovky. Predpokladaná ročná kapacita produkcie by mala byť približne 300-tis. jednotiek smaltovaných nádrží na vodu. Začiatok výroby odhaduje spoločnosť na marec 2025, dosiahnutie plnej plánovanej kapacity na december 2027.

slovnaft Čítajte viac Ako keby zmizli tri milióny áut zo slovenských ciest. Ministerstvá ozelenia slovenský priemysel

Skupina Winkelmann Group pôsobí v oblasti spracovania kovov a tvarovania plechov pre rôzne priemyselné využitia. Vznikla v roku 1898 ako rodinný podnik, dnes má výrobné závody v Nemecku, Poľsku, Turecku, Číne, USA a Mexiku. Jej aktivity sa sústredia v troch divíziách, Automotive, Building & Industry a Flowforming. Celosvetovo skupina zamestnáva približne 4-tisíc pracovníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Winkelmann