Vláda odklepla peniaze novému investorovi. Vybuduje nový závod a dá prácu takmer 500 ľuďom

Spoločnosť Winkelmann Building + Industry Slovakia v Rimavskej Sobote môže dostať vládnu investičnú pomoc v hodnote približne 41,25 milióna eur vo forme dotácie.

02.10.2023 16:06
SR vláda Winkelmann podpis zmluva investícia BAX Foto:
Na snímke zľava predseda vlády Ľudovít Ódor, minister hospodárstva SR Peter Dovhun a prevádzkový riaditeľ spoločnosti Winkelmann Alexander Eick počas podpisu investičnej zmluvy medzi firmou Winkelmann a Vládou SR o investícii v Rimavskej Sobote 24. mája 2023 v Bratislave. FOTO TASR - Jakub Popelka
debata (2)

Tá má byť určená na dlhodobý hmotný a nehmotný majetok, pričom do konca roku 2025 má byť vytvorených 452 nových pracovných miest. Cieľom návrhu investičnej pomoci, ktorý predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR do medzirezortného pripomienkového konania, je podpora konkurencieschop­nosti, hospodárskeho rozvoja a vytvárania pracovných miest.

Tepelne cerpadlo aro THERM Split  Vaillant, pr clanok, reklama nepouzivat Čítajte viac Na juh Slovenska prichádza práca pre 452 ľudí. Vláda schválila novú významnú investíciu

Skupina Winkelmann Group plánuje v pripravovanom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote vybudovať závod na výrobu kovových zásobníkov teplej vody pre tepelné čerpadlá a ohrievače. „V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ počíta s vynaložením investičných nákladov v hodnote 110,1 milióna eur v období rokov 2023 až 2025,“ uviedlo MH v návrhu.

Predmetom investičného zámeru prijímateľa je zriadenie novej prevádzkarne na výrobu zásobníkov vody pre technologické systémy vykurovania a zásobovania teplou vodou. Finálnym výrobkom podľa návrhu MH bude nádrž na vodu v rôznych variantoch.

Solárne panely, slnko, energia, elektrina, fotovoltika Čítajte viac Štátny bonus na tepelné čerpadlo aj 13-tisíc eur, na fotovoltiku 3-tisíc eur. Kde sa hlásiť?

Ročne má byť vyrobených približne 300-tisíc jednotiek smaltovaných nádrží na vodu. Začatie výroby Winkelmann plánuje v marci 2025 a dosiahnutie plánovanej kapacity je naplánované na december 2027.

Mesto Rimavská Sobota spoločnosti Winkelmann Building zároveň zabezpečí zavedenie nových autobusových liniek do pripravovaného priemyselného par­ku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Winkelmann #tepelné čerpadlá