Agrorezort chce rozdeliť viac ako 1,3 miliardy eur na rozvoj vidieka

Ministerstvo pripravuje legislatívny návrh. Podľa tohto zákona sa bude poskytovať príspevok na projektové intervencie v záujme rozvoja vidieka.

24.09.2023 10:17
bíreš Foto: ,
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.
debata

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR pod vedením Jozefa Bíreša pripravuje legislatívny návrh, podľa ktorého sa na Slovensku na rozvoj vidieka rozdelí viac ako 1,3 miliardy eur. Ide o návrh zákona o príspevku poskytovanom z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka. Zákonom sa vytvorí právny rámec na národnej úrovni na implementáciu nového programového obdobia na roky 2023 až 2027. Podľa tohto zákona sa bude poskytovať príspevok na projektové intervencie v záujme rozvoja vidieka.

Závod, Vaillant, priemysel Čítajte viac Čo láka investorov na Slovensko a do strednej a východnej Európy? Najmä štátna pomoc

„V rámci strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky je na všetky intervencie na rozvoj vidieka alokovaná suma takmer 1,32 miliardy eur z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka, k tomu národné financovanie v sume 762,2 milióna eur, čo spolu predstavuje 2,08 miliardy eur verejných zdrojov," uviedol komunikačný odbor ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Nový zákon bude upravovať postupy a podmienky poskytovania príspevku, práva a povinnosti osôb v súvislosti s jeho poskytovaním, pôsobnosť orgánov štátnej správy pri poskytovaní príspevku a zodpovednosť za porušenie podmienok poskytnutia príspevku. „Pre oblasť Spoločnej poľnohospodárskej politiky sa v roku 2023 začalo nové programové obdobie, ktorým sa menia viaceré pravidla implementácie Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka a Európskeho poľnohospodárskeho záručného fondu," upozornil rezort pôdohospodárstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevok #ministerstvo pôdohospodárstva #rozvoj vidieka