Veľké porovnanie platov: zistite, koľko zarába váš sused a aké sú rozdiely medzi regiónmi

Kde sú najvyššie mzdy a aké sú rozdiely medzi regiónmi? Personálna spoločnosť Grafton každý rok zverejňuje veľký mzdový prieskum, ktorý presne na tieto otázky odpovedá. Asi nikoho neprekvapí, že najvyššie mzdy sú v odvetví informačných technológií. Vo vedúcej funkcii si tu človek mesačne vie zarobiť aj 6 000 eur v hrubom.

20.09.2023 15:20
sklad, skladnik Foto:
debata (7)

Agentúra porovnala za 3. štvrťrok 2023 približne 360 pracovných pozícií. Zverejnila hrubú základnú mzdu s bonusmi, bez ročných bonusov manažérov. Mzdy nezahŕňajú tiež príplatky. Skúmala tiež rozdiely medzi krajmi.

Kým skladník v Nitre si vie mesačne v hrubom zarobiť až 1 500 eur, tak na rovnakej pozícii v Prešove by dostal maximálne 1 250 eur. Mesačný rozdiel je tak až 250 eur. Podobné regionálne rozdiely sú aj pri iných pozíciách.

mechanik, živnostník, práca, oprava auta Čítajte viac Na Slovensku nemá kto pracovať. Pre Srbov a Ukrajincov už nie sme atraktívni, vyše 80-tisíc miest nemá kto obsadiť

Denník Pravda vybral 15 zaujímavých pracovných pozícii. Znázornená je minimálna a maximálna výška mzdy a porovnanie platu naprieč regiónmi.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #platy #mzdy #porovnanie