Ruský exodus. Krajine chýba 100-tisíc pracovníkov a nemá kto pracovať

V dôsledku vojny na Ukrajine chýbajú Rusku tisíce kvalifikovaných pracovníkov. Mobilizácia a odvody prehĺbili problém s nedostatkom pracovných síl mimo obranného sektora, oznámilo v pondelok britské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

11.09.2023 14:51
rusko ukrajina vojak ruský Foto: ,
Ruský vojak v okupovanom Doneckom regióne na východe Ukrajny.
debata (4)

Nedostatok pracovníkov v ruskom priemysle dosiahol v júli rekordnú úroveň, uviedlo ďalej ministerstvo. Už v uplynulom roku krajinu podľa jeho údajov opustilo približne 100.000 pracovníkov pôsobiacich v oblasti informačných technológií, čo predstavuje zhruba 10 % celkovej pracovnej sily v odvetví.

zamestnanci, priemyselný park, Detva Čítajte viac Akútny nedostatok pracovníkov. Vláda bude onedlho rokovať o mimoriadnych vízach pre cudzincov aj z Balkánu

V období pred prezidentskými voľbami naplánovanými na marec 2024 sa ruské orgány pravdepodobne budú snažiť vyhnúť ďalšej nepopulárnej mobilizácii, predpokladá britské ministerstvo obrany, ktoré od začiatku ruského útoku na Ukrajinu zverejňuje na dennej báze informácie o priebehu vojny.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #zamestnanci