Známa firma zo západného Slovenska rastie. Od jesene ponúkne novú prácu stovkám ľudí

V novej hale výrobcu klimatizačných jednotiek Mahle Behr v Senici si nájde už túto jeseň prácu ďalších 360 ľudí. Výrobná hala s rozlohou 13 300 metrov štvorcových a energetickou triedou A0 zodpovedá najmodernejším štandardom pre ekologické stavby.

24.08.2023 17:14
digitalizacia, výroba áut, automobilka, Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Po dobudovaní novej haly bude celý areál s rozlohou budov viac ako 30-tisíc metrov štvorcových slúžiť tisícke pracovníkov globálnej spoločnosti Mahle. Súčasťou areálu je aj rozsiahle výskumno-vývojové centrum pre klimatizačné jednotky, vrátane tých, ktoré budú využívané v elektromobiloch. Pracuje v ňom 150 vysokokva­lifikovaných pracovníkov.

USS, Kosice U.S. Steel Čítajte viac U. S. Steel je na predaj. Čo sa stane s košickou fabrikou a vyše 8-tisíc zamestnancami?

Developerská skupina IPEC Group informovala, že v senickom priemyselnom parku za ostatných dvadsať rokov bez verejných dotácií preinvestovala viac ako 40 miliónov eur. „IPEC Group tu vybudoval areál pre výrobu a výskum s exportom viac ako 250 miliónov eur, z ktorého len ročné odvody do poisťovní a dane dosahujú približne 12 miliónov eur. Výšku investície investora obdrží štát a poisťovne cez dane a odvody do dvoch rokov,“ povedal pri príležitosti dosiahnutia najvyššieho bodu novobudovanej haly generálny riaditeľ developerskej skupiny Ivan Čarnogurský.

Podľa primátora Senice Martina Džačovského sú pre mesto investície, ktoré prinášajú pracovné miesta s pridanou hodnotou, kľúčové. Bonusom je podľa neho aj aktívna spolupráca investora s mestom pri zakomponovaní stavby do prostredia Nová budova, ktorá bude dokončená a odovzdaná do užívania na jeseň tohto roka. Obyvateľom a návštevníkom Senice poskytne okrem zvýšenia povodňovej ochrany aj verejne prístupnú zelenú zónu a upravený park s možnosťou využitia na relaxačné a športové aktivity.

Mahle Behr, výrobca komponentov pre automobilový priemysel, pôsobí v priemyselnom parku v Senici už od roku 2015.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Senica #pracovné miesta #klimatizácie