Ódor otvorene o stave republiky: Čo je najväčší hazard? Nerobiť nič

Úradnícka vláda premiéra Ľudovíta Ódora pripraví menu opatrení, akým spôsobom by nová vláda mala konsolidovať verejné financie. Podľa Ódora je ich konsolidácia potrebná, či však nová vláda konsolidovať bude, závisí od výsledku volieb, vyhlásil premiér na piatkovej tlačovej konferencii.

18.08.2023 16:17
odor Foto: ,
Premiér Ľudovít Ódor.
debata (5)

„Nerobiť nič do budúcnosti je extrémny hazard s verejnými financiami na Slovensku,“ uviedol Ódor v reakcii na očakávaný vývoj verejných financií za rok 2023, ktorý v utorok (15. 8.) zverejnilo Ministerstvo financií (MF) SR.

ódor, horváth, vašáková, vláda odborníkov Čítajte viac Už nie je čas otáľať. Analytici varujú pred bankrotom Slovenska. Najviac by ublížil chudobným, deťom a chorým

Verejné financie podľa MF skončia tento rok so schodkom na úrovni 6,85 percent hrubého domáceho produktu (HDP). V porovnaní s rozpočtom na tento rok, ktorý bol schválený s deficitom 6,44 percent HDP, je to viac o 0,41 percent alebo 412 miliónov eur.

„Ja si stále myslím, že v rámci manažovateľnosti rozpočtu, aj v rámci toho, že v niektorých položkách ešte máme neistotu, je tento rok zmanažovateľný tak, aby sme nemuseli robiť nejaké drastické opatrenia a mohli sa stále pohybovať niekde na úrovni toho plánovaného schodku,“ dodal Ódor.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #premiér #verejné financie #Ľudovít Ódor #úradnícka vláda