Známy výrobca tyčiniek zo západného Slovenska expanduje. Chcú postaviť ďalšie haly a rozšíriť výrobu

Spoločnosť Healthy Food Supplements, výrobca potravinových doplnkov, plánuje v Galante rozšíriť kapacity existujúcej potravinárskej výroby. V časti Kolónia postaví vo svojom areáli novú halu na výrobu rôznych tyčiniek, ako aj ďalšiu halu na skladovanie.

16.08.2023 12:31
musli tyčinky, pečenie, koláče Foto:
Ilustračné foto.
debata

Vyplýva to z oznámenia o zmene navrhovanej činnosti, ktoré bolo predložené na posudzovanie vplyvov na životné prostredie v dotknutej lokalite.

Mesto, Bratislava, bývanie, byty, domy, Eurovea Čítajte viac Ceny starších bytov klesajú výraznejšie, ako sa zdá, päť slovenských miest ukazuje, o koľko

„Navrhované rozšírenie výroby je svojou konštrukciou vhodné na výrobu proteínových tyčiniek, rôznych cereálnych, orechových, ovsených, ovocných tyčiniek, alebo tyčiniek z iných ťažších zmesí, ako sú kokos, marcipán, karamel, nugát . Navrhovaná technologická linka je vo všeobecnosti vhodná pre výrobu jednovrstvových tyčiniek alebo viacvrstvových tyčiniek,“ píše spoločnosť v oznámení, pričom výšku investície neuvádza. Navrhované rozšírenie výroby v lokalite podľa tohto dokumentu neobmedzí žiadnu z jestvujúcich prevádzok nachádzajúcich sa v jej blízkosti.

Healthy Food Supplements tyčinky v Galante vyrába už niekoľko rokov, pôvodnú výrobnú halu spoločnosť dokončila v roku 2017. V minulom roku jej tržby podľa portálu finstat.sk presiahli 2,6 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #výroba #galanta #rozšírenie továrne