Šejkovia z emirátov kupujú na Slovensku významného operátora. Sľubujú nové a lepšie produkty

Skupina PPF a spoločnosť Emirates Telecommunication Group Company (pôsobiaca pod značkou e&) zo Spojených arabských emirátov, podpísali dohodu o predaji 50 % plus jedna akcia v aktívach PPF Telecom Group v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku. Mobilný operátor O2 tak bude mať na Slovensku nového akcionára.

03.08.2023 11:16
generálny riaditeľ O2 Slovensko Igor Tóth
Generálny riaditeľ O2 Slovensko Igor Tóth.
debata (2)

Ako informuje PPF, keď bude transakcia vysporiadaná, e& za svoj podiel zaplatí 2,15 mld. eur. Dohoda predpokladá navyše dodatočný zmluvný bonus vo výške 350 mil. eur pre PPF, ktorý bude vyplatený v prípade prekročenia určitých finančných cieľov v priebehu troch rokov po uzavretí transakcie. Ak ciele nebudú splnené, dohoda počíta s vrátením časti kúpnej ceny vo výške 75 mil. eur.

Michal Horváth Čítajte viac Ministerstvo financií zavádza na Slovensku novú globálnu minimálnu daň. Koho sa týka?

„Kúpna cena, ktorá spoločne so zmluvnými bonusmi môže dosiahnuť výšku až dva a pol miliardy eur, znamená z finančného hľadiska jednu z najväčších transakcií, akú kedy PPF realizovala,“ uviedol CEO skupiny Jiří Šmejc.

Ako dodal CEO skupiny e& Hatem Dowidar, pokračujú v úsilí stať sa vedúcou globálnou technologickou skupinou. „Retailovým aj korporátnym klientom chceme ponúkať stále viac digitálnych produktov a služieb. Partnerstvo so skupinou PPF v Bulharsku, Maďarsku, v Srbsku a na Slovensku potvrdzuje náš záväzok vyhľadávať ďalšie možnosti spolupráce, rovnako ako investičné príležitosti, ktoré dodajú nový impulz našej expanzii,“ zhodnotil.

Český telekomunikačný trh so značkou O2 CZ ako aj český CETIN nie sú podľa zverených informácií súčasťou dohody. Vysporiadanie transakcie sa očakáva na začiatku roka 2024 a podlieha schváleniu príslušnými regulátormi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spojené arabské emiráty #PPF