Podvody s ubytovaním v Chorvátsku. Polícia vydala varovanie

Slovenskí policajti nasadení toto leto v Chorvátsku upozorňujú na základe podnetov od viacerých slovenských turistov na podvody s ubytovaním. Ich spoločným znakom je rezervácia cez sociálne siete a zaslanie zálohy vopred na bankový účet. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

27.07.2023 13:00
CHorvatsko Foto:
debata

„Po príchode na miesto potom turisti zistia, že ubytovanie neexistuje, prípadne jeho majiteľ o prenájme nevie a ubytovanie je už obsadené,“ približuje polícia.

Odporúča preto rezervovať si ubytovanie cez overené agentúry, ktoré v prípade problémov garantujú vrátenie peňazí. Pred vycestovaním netreba zabúdať ani na dôkladné preverenie rezervovaného ubytovania vopred. „Ak ste si dohodli ubytovanie cez sociálne siete, neposielajte žiadne zálohy vopred,“ zdôrazňuje polícia.

Grécko, Rodos, požiare lesné Čítajte viac Ovplyvnil vašu dovolenku v Grécku oheň? Peniaze z cestovného poistenia zďaleka nie sú samozrejmosť

Ak počas dovolenky na Jadrane potrebujú slovenskí turisti pomôcť, môžu sa obrátiť na slovenských policajtov, ktorí tu slúžia až do 31. augusta. V Primorsko-goralskej oblasti ich možno kontaktovať na telefónnom čísle +421 908 723 525, v Splitsko-dalmatínskej oblasti na telefónnom čísle +421 908 723 526.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Chorvátsko