Borodavka podotýka, že kuracie mäso nedováža iba z Ukrajiny, ale nakupuje aj slovenskú, rumunskú či poľskú hydinu. Vraví, že na Slovensko ho priviali následky ruského vpádu na Ukrajinu. Zvládol slovenčinu a blízkosť vidí aj v mentalite oboch národov.
Zdôrazní, že nestojí bokom slovenského hydinárstva, jeho spoločnosť EU Poultry je členom Únie hydinárov Slovenska. „Naša úloha je spracovať – rozporciovať kurčatá a urobiť nejaké marinády, polotovary. Tie potom predávame do celej Európskej únie,“ vraví Borodavka. Na Slovensku predáva okolo 20 percent svojej produkcie.
Čítajte viac Veľké fiasko? Odborníci hodnotia, ako dopadlo stropovanie cien slovenských potravínPozrite si úryvok z rozhovoru s Dmytrom Borodavkom.
Celý prepis bude zverejnený na webe pravda.sk už onedlho.
Čítajte viac Česko hnevajú dovážané slovenské kurčatá. Prebaľujú ich u nás Ukrajinci