Ukrajinský podnikateľ, ktorý prebaľuje ukrajinské mäso do slovenských obalov hovorí o biznise s kurčaťami, ktoré hnevajú Čechov

Dmytro Borodavka je ukrajinský podnikateľ, ktorý má na Slovensku firmu EU Poultry, ktorá spracováva kuracie mäso a potom ho predáva ďalej. Do našej krajiny dováža najmä hydinové mäso z Ukrajiny, prebalí ho a do Európskej únie ide v slovenskom balení. Rastúci export kuracieho mäsa zo Slovenska sa nepáči Česku. Borodavka pre Pravdu vysvetľuje, ako vyzerá jeho podnikanie.

21.07.2023 05:00
Dmytro Borodavka Foto:
Šéf spoločnosti EU Poultry Dmytro Borodavka.

Borodavka podotýka, že kuracie mäso nedováža iba z Ukrajiny, ale nakupuje aj slovenskú, rumunskú či poľskú hydinu. Vraví, že na Slovensko ho priviali následky ruského vpádu na Ukrajinu. Zvládol slovenčinu a blízkosť vidí aj v mentalite oboch národov.

Zdôrazní, že nestojí bokom slovenského hydinárstva, jeho spoločnosť EU Poultry je členom Únie hydinárov Slovenska. „Naša úloha je spracovať – rozporciovať kurčatá a urobiť nejaké marinády, polotovary. Tie potom predávame do celej Európskej únie,“ vraví Borodavka. Na Slovensku predáva okolo 20 percent svojej produkcie.

Billa, nákupný vozík, potraviny, nákup Čítajte viac Veľké fiasko? Odborníci hodnotia, ako dopadlo stropovanie cien slovenských potravín

Pozrite si úryvok z rozhovoru s Dmytrom Borodavkom.

Ukrajinský podnikateľ Dmytro Borodavka z EU Poultry hovorí o biznise s kurčaťami
Video

Celý prepis bude zverejnený na webe pravda.sk už onedlho.

bíreš Čítajte viac Česko hnevajú dovážané slovenské kurčatá. Prebaľujú ich u nás Ukrajinci

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #mäso #kurčatá #Ukrajina #EU Poultry