V Bratislave na rušnej ulici zbúrajú 6-poschodový hotel. Na jeho mieste vznikne komplex s bývaním a parkovaním

V bratislavskom Ružinove sa plánuje zbúrať šesťpodlažný hotel Aston na Bajkalskej ulici. Nahradiť ho má polyfunkčný objekt, ktorý poskytne ubytovanie, občiansku vybavenosť či hromadnú garáž.

11.07.2023 14:29
Bratislava, mesto, panoráma, byty, dsomy, pozemky Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Predpokladaný termín začatia výstavby je v septembri tohto roka a ukončenie o tri roky. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor – spoločnosť Estate 01 -, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

11-Pavol Kozik-fabrika Čítajte viac Nová investícia pre stredné Slovensko. Prácu si nájde 200 ľudí, čaká ich jedna zmena

Hlavným cieľom zámeru je revitalizácia územia a jeho začlenenie do štruktúry mesta vytvorením. „Zahŕňať bude rezidenčné bývanie v troch sekciách a prechodné hotelové ubytovanie, v časti aj servisované apartmány na dlhodobejší pobyt. V parteri sú popri vstupných priestoroch do hotela a bytových sekcií priestory na obchod a služby,“ ozrejmil navrhovateľ.

Komplex by bol ohraničený Trenčianskou, Bajkalskou a z južnej strany Mliekarenskou ulicou. Hotel na pozemku navrhovateľ plánuje zbúrať. „Objekt bol postavený v 60. rokoch 20. storočia. Kolaudačné rozhodnutie pre stavbu sa nezachovalo,“ uviedol v zámere. Predpokladané investičné náklady v ňom nespresnil.

Plánuje sa tiež 355 parkovacích stojísk. Prístup do podzemných garáží je navrhnutý vjazdom z Trenčianskej ulice a výjazdom na Mliekarenskú ulicu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #hotel #Ružinov #objekt