Nová investícia pre stredné Slovensko. Prácu si nájde 200 ľudí, čaká ich jedna zmena

Do priemyselného parku pod Poľanu prichádza nemecká skupina Brückner Group, ktorá vo výrobnej hale po Punch Precision Detva zamestná v prvej fáze 200 ľudí. TASR o tom v utorok za skupinu informoval Martin Varačka.

11.07.2023 10:30
11-Pavol Kozik-fabrika Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Ako ďalej uviedol, na strednom Slovensku bude skupina podnikať v montážnej továrni s rozlohou 12.000 štvorcových metrov. Pracovné miesta budú pre mechanickú a elektrickú montáž v jednozmennej prevádzke. Nová spoločnosť by mohla začať s výrobou od 1. januára 2024. Prví zamestnanci by sa mali začať zaškoľovať už v septembri tohto roka, pripomína Varačka.

Branislav Klocok, OFZ, Čítajte viac Známa hutnícka fabrika z Oravy opúšťa Slovensko. Varovania sa naplnili, výrobu presúva do Ázie

Slovenskú prevádzku skupiny Brückner Group v Topoľčanoch navštívili primátor Detvy Branislav Baran a jeho zástupca Slavomír Ciglan spolu s niekoľkými poslancami na jar tohto roka. Vedeniu mesta firmu v prezentácii predstavili od jej vzniku až po súčasnosť.

Nasledovala prehliadka administratívnych a výrobných priestorov na výrobu a montáž strojných zariadení na výrobu fólií a spracovanie plastov. „Návšteva u potenciálneho zamestnávateľa, ktorý by mohol vstúpiť do priemyselného parku v našom meste, v nás zanechala dobrý dojem,“ zhodnotil v máji primátor.

Spoločnosť Punch Precision sídlila v priemyselnom parku v Detve od roku 2019. Pod Poľanou však svoju výrobu ukončila a prepustila všetkých svojich zamestnancov. Výroba v detvianskej hale sa skončila tento rok koncom februára a o prácu prišlo vyše 100 ľudí. „Na celý tento projekt boli od začiatku do konca rôzne negatívne vplyvy a výroba tak bola odsúdená na zánik,“ vysvetlil TASR Gejza Poša z Punch Campus.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #investor #Detva #investícia do budúcnosti