Štát ohlasuje novú pomoc. Budú sa rozdávať 100 eurovky, kto ich dostane?

Ministerstvo práce a sociálnych vecí pripravuje ďalší balík jednorazovej 100-eurovej inflačnej pomoci. Takúto dávku chce rezort vyplatiť na každé dieťa a mladého dospelého v profesionálnej náhradnej rodine. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedla ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková.

08.07.2023 10:49
Ódor Foto: ,
Premiér Ľudovít Ódor a ministerka práce Soňa Gaborčáková.
debata (45)

Peniaze plánuje ministerstvo vyplácať v septembri. Na sto eur budú mať podľa Gaborčákovej nárok aj tí náhradní rodičia, ktorí nemajú nárok na opakovaný príspevok náhradnému rodičovi, napríklad starí rodičia, ktorí majú rozhodnutím súdu zverené do svojej starostlivosti vnú­ča.

Dusan Szabo Čítajte viac S otcom založil pred 20 rokmi sad. Teraz na juhu Slovenska pestuje také ovocie, ktoré v reťazcoch nekúpite

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny prijímajú do konca júla žiadosti o poskytnutie 100-eurovej inflačnej pomoci pre domácnosti s nízkym príjmom, ktoré nedostali inflačnú pomoc v minulom roku.

Od začiatku mája dostali 5,8 tisíca žiadostí o poskytnutie 100-eurovej inflačnej pomoci. „Najviac žiadostí o inflačnú pomoc podali ľudia v okrese Rimavská Sobota, v Košiciach, v Bratislave, Lučenci a v Prešove,“ uviedol v tlačovej správe generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

Koláž elektromobilov. Čítajte viac Aké sú najlacnejšie elektrombily na Slovensku? Dajú sa kúpiť už za vyše 20-tisíc eur (+ prehľad)

Úrady práce začali prijímať žiadosti na začiatku mája s cieľom pomôcť v náročnej sociálnej situácii tým ľuďom, ktorí nedostali dotáciu v rámci prvého či druhého balíka. Úrady sú pripravené prostredníctvom tretieho balíka pomôcť ďalším 50-tisíc ľuďom. Žiadosť je potrebné podať na úrad práce do konca júla.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #inflácia #peniaze