Najväčšia banka zvyšuje úroky na vkladoch

Prejavom rastu úrokových sadzieb v eurozóne sú drahšie hypotéky, postupne sa ale zvyšujú aj úroky na vkladoch.

04.07.2023 12:14
banka bankomat pobočka Foto:
Slovenská sporiteľňa zvyšuje úroky na vkladoch.
debata

Slovenská sporiteľňa (SLSP) pokračuje vo zvyšovaní úrokov na depozitách, po júnovom prichádza aj júlové. Od 1. júla zarobia klienti viac na termínovaných vkladoch aj na sporení. Slovenská sporiteľňa zvyšuje sadzby už tretí raz od 1. apríla. Informoval o tom Lukáš Havlík z korporátnej komunikácie SLSP.

Exminister Milan Krajniak Čítajte viac Penzia vyššia aj o stovky eur. Sporenie na dôchodok sa od júla výrazne mení. Pozrite si prepočty

Pri jednoročnej viazanosti je sadzba termínovaných vkladov vyššia o 0,2 percentu­álneho bodu (p. b.). Pri dvojročnej o 0,5 p. b. a trojročnej o jeden bod. Ak budú klienti spĺňať určité podmienky, získajú ďalšieho pol percenta. Ďalší bonus pol percenta platí pre klientov, ktorí si zrušia vkladnú knižku a zriadia si nový termínovaný vklad.

Slovenská sporiteľňa zvyšuje úroky aj na sporení o 0,5 percenta. Pri splnení určitých podmienok rovnako na termínovaných vkladoch získajú na sporení ďalšieho pol percenta. Výhodou sporenia podľa Havlíka je, že klient má peniaze dostupné kedykoľvek a bezpečne uložené na samostatnom účte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská sporiteľňa #vklady #úrokové sadzby