Putin odklepol predaj banky finančníkov J&T. Prejde teraz do ruských rúk

Ruský prezident Vladimír Putin schválil dohodu o kúpe ruskej dcérskej spoločnosti českej firmy J&T Banka. Aktíva banky získal holding Bjurokrat, ktorého majiteľom je ruská banka Realist, informoval denník Kommersant.

22.06.2023 10:27
Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata

Informáciu potvrdila aj banka Realist, ktorá oznámila, že získala dcérsku spoločnosť J&T Banky, ktorá sa špecializuje na obsluhu firemných klientov a operácie na trhu s cennými papiermi.

Skupina J&T vstúpila na ruský trh v roku 2007, prevádzkovala tamojšiu J&T Banku a predtým aj platobnú spoločnosť PGJT. Opustiť ruský trh sa skupina rozhodla po minuloročnej ruskej invázii na Ukrajinu. Ruské aktíva sa snažia už viac ako rok predať.

shutterstock 1916898779 Čítajte viac Zo západu na východ. Rusko exportuje rekordné objemy ropy do najľudnatejšej krajiny v Ázii

Ako k tomu uviedol denník Kommersant, materská česká J&T Banka na jar minulého roka „kvôli medzinárodnej situácii“ dočasne pozastavila platobné transakcie s ruským rubľom. Finančná organizácia vtedy oznámila svoj zámer opustiť ruský trh.

debata chyba
Viac na túto tému: #banky #Rusko #Vladimir Putin