Šéfom najväčšej firmy na Slovensku sa stal skúsený matador. Roky pracoval pre Porsche

Novým predsedom predstavenstva Volkswagen Slovakia bude od 1. septembra tohto roku Wolfram Kirchert. Na tomto poste nahradí Olivera Grünberga, ktorý bude pôsobiť ako Technical Vice President v spoločnosti FAW-Volkswagen Automotive v čínskom Changchune. Grünberg viedol bratislavskú automobilku od 1. januára 2019. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

19.06.2023 16:24
VW Foto: ,
Na snímke výrobná linka spoločnosti Volkswagen Slovakia 24. marca 2023 v Bratislave.
debata

Wolfram Kirchert pracuje 25 rokov pre značku Porsche. Pôsobil v rôznych riadiacich funkciách, okrem iného od roku 2002 ako vedúci riadenia externej zákazkovej výroby, od roku 2003 ako projektový vedúci výroby produktovej rady Boxster/Cayman a od roku 2012 ako vedúci plánovania projektov vozidiel a štruktúry závodu. Od roku 2018 zodpovedá ako vedúci plánovania výroby za produktové a procesné plánovanie naprieč všetkými závodmi a produktovými radmi.

VW Čítajte viac Bratislavský Volkswagen chystá pre svoje elektrické Porsche zmeny. Prácu dá desiatkam ľuďom

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku viac ako 7 miliónov vozidiel a preinvestoval vyše 5 mld. eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up! a Škoda Karoq. Spoločnosť sa aktuálne pripravuje na nábeh nových produktov Volkswagen Passat a Škoda Superb, ktoré prinesú nové pracovné miesta do výroby vozidiel. V závode v Martine produkuje firma komponenty pre prevodovky a podvozky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #šéf