Pellegrini chce reťazcom klepnúť po prstoch. Predstavil riešenie pre lacné potraviny

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini na dnešnom brífingu upresnil, že je potrebné obmedziť obchodnú prirážku obchodných reťazcov na maximálne 40 percent pri vybraných kategóriách výrobkov.

26.04.2023 16:43
Pellegrini Foto: ,
Peter Pellegrini počas rokovania parlamentu.
debata (6)

Taktiež chce zaviesť povinnosť zverejniť skutočné nákupné ceny potravín. Podľa opozičnej strany je potrebné zvýšiť dotácie pre producentov potravín, aby sa postupne zrovnoprávnili so svojimi konkurentmi zo zahraničia. Rovnako strana navrhuje zaviesť aj nulovú sadzbu dane z pridanej hodnoty (DPH) na predaj výrobkov z dvora a dočasne znížiť DPH na potraviny z 10 na 5 %. Hlas-SD zároveň upozorňuje, že ani jeden z návrhov si vláda neosvojila.

Mlyn Kolárovo Levente Varga Čítajte viac Mlynár z Kolárova, kde našli ukrajinské obilie s pesticídmi, vysvetľuje, koľko ho nakúpili a prečo tak urobili

„Návrhy sme pretavili do konkrétnych zákonov a NR SR bude môcť už budúci týždeň rokovať o zákonoch, ktoré predstavila strana Hlas,“ uviedol Pellegrini. Dodal, že nesúhlasí s výrokom, že zníženie DPH nebude mať vplyv na ceny potravín. Predseda strany vyzýva vedenie parlamentu a podporuje predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme Rodina), aby boli v NR SR všetky dôležité zákony predradené.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #obchod #Hlas-SD