Dôchodcovia hladujú a pritom majú odrobených minimálne 30 rokov, hnevá sa predseda penzistov

Veľa penzistov poberá minimálny dôchodok. Jeho najnižšia suma je po odpracovaných 30 rokoch 334 eur. „Títo ľudia hladujú a pritom majú odrobených 30 rokov minimálne,“ hnevá sa na zle nastavený systém Michal Kotian, predseda Jednoty dôchodcov Slovensko (JDS).

30.07.2022 09:37
Michal Kotian, predseda Jednoty dôchodcov... Foto:
Michal Kotian, predseda Jednoty dôchodcov Slovenska
debata (125)

V piatok (29. júla) predstavitelia JDS zahájili podpisovanie petície pre pomoc penzistom. Žiadajú štát o zvýšenie valorizácie na osem percent, nulové doplatky za lieky pre všetkých penzistov, zvýšenie príspevku na liečebný pobyt z dnešných 50 eur na sto eur a 14. dôchodok vyplatený v novembri.

„Chlebík je rovnako drahý. Aj pre toho, kto ma vyšší aj kto nižší dôchodok. Preto je dôležité, aby dokázali tí s vyššími dôchodkami cítiť s tými, čo ich majú nižšie,“ dodáva.

Pokorná, Jednota dôchodcov Čítajte viac Jednota dôchodcov Slovenska spúšťa petíciu. Nechceme dopadnúť ako zdravotníci, chceme vyššie penzie

„Najväčšiu pomoc čakáme od koaličných strán, návrhy opozičných strán sa veľmi ťažko presadzujú,“ pokračuje Kotian.

Pozrite si krátky rozhovor s predsedom JDS Michalom Kotianom o ich požiadavkách, v ktorom hovorí aj o názore na potravinovú pomoc pre sociálne slabších a prečo by si dôchodcovia mali zaslúžiť vyššiu pomoc od štátu.

© Autorské práva vyhradené

125 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #dôchodky #valorizácia #valorizácia dôchodkov