Poisťovňa reaguje na napätú situáciu u susedov: V prípade vycestovania na Ukrajinu cestovné poistenie neplatí

Klientom, ktorí vycestujú na Ukrajinu po tom, ako bolo vyhlásené odporúčanie rezortu zahraničia necestovať, cestovné poistenie neplatí.

15.02.2022 12:00
Ukrajina Doneck armáda cvičenie Foto: ,
Ukrajinskí vojaci na obrnenom bojovom vozidle počas cvičenia v rámci Operácie spoločných síl v kontrolovanom priestore v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.
debata

Vzhľadom zvyšujúcu sa pravdepodobnosť náhleho zhoršenia bezpečnostnej situácie na Ukrajine v súvislosti s aktuálnym napätím medzi Ruskom a Ukrajinou Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZV a EZ SR) odporúča občanom Slovenska necestovať na Ukrajinu bez ohľadu na účel cesty. V tejto súvislosti ponúkame informáciu o aktuálne obmedzenej platnosti cestovného poistenia na Ukrajine, píše v tlačovej správe poisťovňa Uniqa.

penzisti, dôchodcovia, seniori, smiech Čítajte viac Aký je sociálny systém na Slovensku? Analýza ukazuje, že na pomoc v starobe dávame čoraz viac peňazí

Klienti, ktorí sa nachádzajú na území Ukrajiny a vycestovali tam ešte predtým, ako MZV a EZ SR vydalo odporúčanie necestovať tam, majú cestovné poistenie platné. UNIQA však upozorňuje, že v prípade, ak by došlo k extrémnym situáciám, možnosti poskytovania asistenčnej služby so zabezpečením repatriácie a poskytovaním zdravotnej starostlivosti budú veľmi obmedzené.

Klientom, ktorí vycestujú na Ukrajinu po tom, ako bolo vyhlásené odporúčanie MZV a EZ SR necestovať, cestovné poistenie neplatí.

Pripomíname tiež, že cestovné poistenie nie je platné už dlhšiu dobu ani na územiach Ukrajiny, ktoré sú už dlhodobo mimo kontroly vlády a kde je vyhlásený zákaz vstupu (časti územia Doneckej a Luhanskej oblasti).

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #poistenie #Ukrajina