Pokračovanie článku: Slováci investovali ako nikdy predtým. Ktoré fondy tento rok zarábali najviac?

Banky tlačia na predaje

Výkonný riaditeľ Slovenskej asociácie správcovských spoločností Roman Vlček narastajúci záujem zhodnocovať peniaze vníma veľmi pozitívne. Hovorí, že pod trend sa podpísala predajná stratégia bankových skupín. „Tie podielové fondy aktívne ponúkali klientom či už priamo na pobočkách, alebo cez on-line aplikácie,“ myslí si predstaviteľ asociácie, ktorá združuje veľkých správcov aktív patriacich pod najväčšie slovenské banky ako Slovenská sporiteľňa, VÚB banka, Tatra banka alebo ČSOB banka.

Milan Krajniak Čítajte viac Ako sa darilo dôchodkom v druhom pilieri? Rozdiely vo fondoch sú priepastné, pandémia roztvorila nožnice

V televízii pomerne často vidieť reklamné spoty propagujúce investovanie. Zapájajú sa prakticky všetky banky. Dokonca jeden z finančných domov v súčasnosti v televíznej reklame so známou herečkou ponúka investovanie do zelených fondov.

Banky vynakladajú významné prostriedky aj energiu na to, aby presvedčili klientov na presun úspor z termínovaných vkladov a bežných účtov do investícii, hovorí Maroš Ovčarik z Partners Investments. „Sú to pre nich perspektívnejšie produkty z pohľadu výnosov aj nákladov. Takmer každá pobočka, bankový pracovník má v rámci svojich plánov časť, ktorá sa týka aj objemu predaných investícií,“ vysvetľuje.

Aktívni sú aj finanční sprostredkovatelia. „Po stavebnom sporení, životných poistkách a hypotékach je tvorba rezerv a investovanie aktuálne novým pozitívnym „megatrendom“ vo finančnom sprostredkovaní na Slovensku,“ tvrdí manažér spoločnosti Amundi pre Slovensko Miroslav Ovčarik.

© Autorské práva vyhradené

78 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #inflácia #financie #trhy