Jeseň rozlietala Slovákov, o ktoré destinácie je záujem?

V porovnaní s minulým rokom sa takmer zdvojnásobil počet cestujúcich, ktorí plánujú vyraziť v priebehu októbra a novembra napríklad do Ríma.

20.10.2021 10:27
leto, dovolenka, letisko, rodina, cestovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Všeobecne je vysoký záujem o cesty do európskych miest, vrátane destinácií, po ktorých vlani nebol veľký dopyt. Okrem tradične obľúbeného Londýna ide napríklad o Brusel alebo Dublin. Na výslnie sa opäť dostávajú aj vybrané ázijské destinácie, ktoré Slováci vyhľadávajú dlhodobo.

„S koncom leta narastá dopyt zákazníkov po klasických jesenných destináciách. Zákazníci majú od roku 2018 prakticky nezmenené preferencie. Medzi najpopulárnejšie patrí Londýn, ktorý sa posledné štyri roky umiestňuje na popredných priečkach,“ hovorí Eliška Řezníček Dočkalová, riaditeľka Customers Experience v Kiwi.com.

Španielsko koronavírus  kúpanie pláž more Čítajte viac Najviac sme v lete cestovali do Turecka a Grécka

Po Londýne v počte rezervácií nasledujú prázdninové destinácie ako sú Rím a sardínske Alghero, kde si cestovatelia počas jesenných mesiacov môžu stále užiť veľmi príjemné letné teploty. K týmto juhoeurópskym metropolám sa zaraďujú tradičnejšie mestá ako sú Brusel a Dublin.

Hoci Slováci aktuálne preferujú hlavne cesty v rámci Európy, značný dopyt je aj po cestách do teplejších destinácií smerom na východ. Medzi najpopulárnejšiu exotiku momentálne patrí Dubaj, ktorý sa stal v rámci tohto regiónu najvyhľadávanejšou jesennou destináciou.

„Ázijský región je medzi slovenskými cestovateľmi dlhodobo veľmi populárny, hoci v dôsledku pandémie zostávajú niektoré typicky obľúbené krajiny, ako napríklad Vietnam, pre turistov uzatvorené. V Thajsku zasa musia turisti po príchode podstúpiť nariadenú karanténu,“ dodáva Dočkalová.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #cestovanie #letecká doprava