Heger: Daňovo-odvodová reforma by mala živnostníkom zjednodušiť podnikanie

Na otázku Webnovín, či bude nevyhnutné zvýšiť DPH, Eduard Heger nevedel jednoznačne odpovedať.

04.06.2021 18:00
PREMIÉR: Navštívil Ukrajinu Foto: ,
Slovenský premiér Eduard Heger (OĽaNO).
debata (5)

Pripravovaná daňovo-odvodová reforma by mala živnostníkom zjednodušiť podnikanie, tvrdí premiér SR Eduard Heger v rozhovore pre portál Webnoviny.sk. „V programe OĽaNO sme deklarovali, že potrebujeme živnostníkom pomôcť v zjednodušení ich podnikania. Mali sme tam bod, aby zaplatili ročnú licenciu, kde si vybavia svoje povinnosti jednou platbou alebo si to rozložia na dvanásť splátok. Tým pádom majú všetky administratívne povinnosti vybavené a môžu sa venovať podnikaniu,“ uviedol premiér.

daňová odvodová reforma, Igor Matovič Čítajte viac Matovičova daňovo-odvodová reforma mešká. Čo v nej nakoniec bude?

Daňovo-odvodová reforma si vyžiada dodatočné výdavky 2,5 miliardy eur. Parlament nedávno schválil navýšenie výdavkov rozpočtu o vyše 3,7 miliardy eur. Na otázku Webnovín, či bude z tohto dôvodu nevyhnutné zvýšiť DPH Eduard Heger nevedel jednoznačne odpovedať. „Dohodnime sa najskôr na A, ako majú vyzerať benefity a potom uvidíme účet za to. Budeme hľadať možnosti zafinancovania,“ uviedol premiér s tým, že možností je viac.

„Ak sa začneme baviť len o tom, čo sa bude zvyšovať, úplne stratíme zo zreteľa A, pre čo robíme reformu. Tá je dobrá iba vtedy, ak má pridanú hodnotu pre občanov. V každom prípade naša vláda nebude prinášať riešenia, ktoré by mali ľuďom poškodiť,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #odvody #Eduard Heger #daňovo-odvodová reforma