Chorvátsko chce viac sprístupniť turistom koronavírusom menej postihnuté ostrovy

Po novom budú mať turisti na webe okrem informácií o epidemickej situácii v krajoch prístup aj k informáciám špeciálne o epidemickej situácii na chorvátskych ostrovoch.

18.04.2021 12:40
Chorvátsko, pláž Foto: ,
Chorvátsko pokračuje v otváraní krajiny pre turistov.
debata (1)

Chorvátsko chce viac sprístupniť turistom svoje ostrovy, ktoré sú oproti pevnine často oveľa menej zasiahnuté koronavírusom. Chorvátske ministerstvo cestovného ruchu a športu začalo v spolupráci s chorvátskym inštitútom verejného zdravia s akciou s názvom „Chorvátske ostrovy – covid-free zóna".

Ako upozornila ministerka cestovného ruchu Nikolina Brnjac, aktuálne sú na epidemickej mape všetky ostrovy zobrazované v príslušných krajoch napriek tomu, že výskyt koronavírusu je na nich oveľa nižší ako v iných častiach krajov. Preto budú mať turisti na webových stránkach www.safestayincroatia.hr okrem informácií o epidemickej situácii v krajoch prístup aj k informáciám špeciálne o epidemickej situácii na chorvátskych ostrovoch.

Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Chorvátsko sa od apríla otvára turistom. Deti testy nepotrebujú

Chorvátske súostrovie je druhým najväčším v Stredomorí a skladá sa zo 78 ostrovov, 524 ostrovčekov a 642 útesov, ktoré sú obzvlášť atraktívne pre turistov a vďaka ktorým sa tu realizuje veľká časť cestovného ruchu. „Tretina komerčného ubytovania sa nachádza na ostrovoch a preto je dôležité, aby sme poskytovali presné informácie o epidemickej situácii na všetkých ostrovoch, z ktorých mnohé sú zelené zóny. Týmto spôsobom poskytneme turistom podrobné a jasné informácie pre bezpečný a príjemný pobyt v Chorvátsku," dodala Nikolina Brnjac

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Turistika #covid-free zóna