Otvorenie nového megalacného reťazca na Slovensku sa blíži. Firma zverejnila platy, aké ponúka na vyšších pozíciách

Začiatkom marca zverejnil reťazec Biedronka pracovné inzeráty, v ktorých hľadá nových ľudí. Konkrétne chce prilákať odborníka na dane, tomu ponúka 2 800 eur v hrubom, služobné auto na súkromné účely. Musí mať však 5-ročné skúsenosti v obore a nastúpiť môže už od 1. mája.

07.03.2024 10:56
Biedronka. Foto:
Reťazec Biedronka - ilustračné foto.
debata (41)

Ďalej chce najať poľská firma vlastnená Portugalčanmi IT špecialistu, ktorému ponúka 3 500 eur. Tiež musí mať niekoľkoročné skúsenosti v obore, vedieť dobre po anglicky a rovnako mu ponúka firemné auto na súkromné účely.

Biedronka. Čítajte viac Predaj slovenských potravín v ohrození? Ultralacný poľský reťazec Biedronka môže zatriasť naším trhom

Na Profesii hľadá tiež administrátora, ktorému ponúka nástupný plat 1 600 eur, služobný notebook a telefón. Prilákať chce aj finančného kontrolóra s nástupným platom 2 300 eur a nákupného špecialistu s nástupným platom 2 000 eur.

Prvé špekulácie o tom, že by poľský diskont Biedronka mohol expandovať na Slovensko, sa začali vynárať už v marci 2023. Jasnejšie kontúry cesty ultralacného obchodu na Slovensko sa začali črtať v lete minulého roka, keď reťazec zverejnil svoj prvý inzerát, prostredníctvom ktorého „hľadá na Slovensku talenty“.

Analytici už dlhodobo hovoria, že príchod nového reťazca by vyostril cenovú konkurenciu a znížil by ceny potravín lepšie ako ktorékoľvek opatrenie vlády. Prvé predajne by mal otvárať koncom roka 2024.

V Poľsku funguje už 27 rokov a má 3 569 predajní vo viac ako 1 300 mestách. Na svojom webe o sebe tvrdí, že v roku 2022 spolupracovala s takmer 1 400 poľskými dodávateľmi, z ktorých pochádzalo vyše 93 percent produktov v ponuke siete. U našich severných susedov zamestnáva vyše 80-tisíc ľudí.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #reťazce #Biedronka