Múka v Mlyne Kolárovo je v poriadku. Nerobte si kampaň a ospravedlňte sa, vyzval Vlčan politikov

Výsledky kontrol obilia a múky v Mlyne Kolárovo preukázali, že múka nie je kontaminovaná a ani inak škodlivá obsahom pesticídov či iných zakázaných látok.

24.04.2023 15:06 , aktualizované: 15:10
Samuel Vlčan Foto: ,
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan
debata (44)

Výsledky testov dokázali, že múka z Mlynu Kolárovo je v poriadku a nie je kontaminovaná. Uviedli to na dnešnej tlačovej besede dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan a ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš. Minister ubezpečil, že nie je dôvod, aby spotrebitelia múku z Kolárova nekupovali. Vlčan vyzýva všetkých politikov, ktorí na kontaminovanej múke postavili svoju kampaň, aby sa za vystrašenie obyvateľstva ospravedlnili a vstúpili si do svedomia.

„Bolo vyšetrených 26 druhov múk z tohto mlyna a všetky výsledky boli negatívne," upresnil Bíreš. Zároveň dodal, že zdravie obyvateľstva nie je ohrozené.

Vlčan informoval, že budú pokračovať kontroly všetkých ostatných dovezených šarží ukrajinského obilia, pričom zatiaľ nebolo potrebné stiahnuť ani jedno kilo z obehu. „Naďalej platí rozhodnutie, že sa kontroluje osobitne múka a výrobky dovezené z múky a stále platí zákaz všetkých rastlinných poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny,“ uzavrel Vlčan.

Mlyn Kolárovo Levente Varga Čítajte viac Mlynár z Kolárova, kde našli ukrajinské obilie s pesticídmi, vysvetľuje, koľko ho nakúpili a prečo tak urobili
44 debata chyba
Viac na túto tému: #múka #obilie z Ukrajiny