Krajniak: Pomôžeme polovici dôchodcov, štvrtine z nich neuškodíme. To je fér

Musíme rokovať do konca. Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič, povedal pre Pravdu minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) na margo diskusií o finálnej podobe dôchodkovej reformy, ktorú v stredu schválila vláda.

07.04.2022 15:40
Milan Krajniak Foto:
Minister práce Milan Krajniak
debata (3)

Okrem toho priblížil, že pre koaličných partnerov je dôležité naviazanie strednej dĺžky života na odchod do dôchodku. „My hovoríme okej, ale musí to byť vyvážené ďalšími dvomi opatreniami: individuálnym dôchodkovým stropom po počte odpracovaných rokov, predbežne to je 40, a rodičovským bonusom. To bude znamenať, že prvý pilier nastavíme tak, že vyše 800-tisíc dôchodcom sa zvýši dôchodok a ostatným sa nezníži," povedal Krajniak.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) Čítajte viac Vláda napriek nezhodám schválila nové dôchodky. Krajniak však musel ustúpiť

Minister práce Milan Krajniak pre Pravdu:

„Inak by to bolo len o tom, že budete dlhšie robiť a menej budete na dôchodku. Ale ak prejdú všetky tri body, tak to trom štvrtinám dôchodcov pomôže, polovici veľmi a jednej štvrtine to neuškodí. To považujeme za fér," dodal.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Krajniak