Manažérka hotela o pomoci Ukrajincom: Tešíme sa, že sme toho súčasťou. Môžeme vyslať signál do celého sveta

Ľudia na Slovensku sa spojili a pomáhajú ľuďom z Ukrajiny, ktorí museli na rýchlo opustiť svoje domovy z dôvodu vojny na ich území. Slováci ponúkajú strechy nad hlavou, jedlo a aj rôzne iné formy pomoci. Hotel Panoráma v Trenčianskych Teliciach tiež ponúka svoje služby. Denník Pravda sa skontaktoval s manažérkou Martinou Hojsíkovou, ktorá upresnila aktuálnu situáciu u nich.

03.03.2022 15:02
vojna, Ukrajina, hranica, Vyšné Nemecké, utečenci Foto: ,
Utečenci z Ukrajiny čakajú na odbavenie na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom.
debata (1)

Čo bola vaša motivácia zapojiť sa do pomoci utečencom z Ukrajiny?

Ako viacero hotelov a väčšina organizácii, ktoré majú možnosť poskytnúť „prístrešie utečencom“ aj náš hotel sa rozhodol pomôcť ľuďom z Ukrajiny v tejto pre nich neľahkej situácii.

Sme zariadenie, ktoré práve v oblasti ubytovania, tak žiadaného pre ľudí opúšťajúcich domovy, podniká. Preto z našej strany nie sú potrebné žiadne prípravy spojené so zabezpečovaním vybavenia, sme schopní poskytnúť ubytovanie hneď so všetkým komfortom. Úprimne sa tešíme, že ľudia na Slovensku spojili v poskytovaní pomoci a že my sme toho súčasťou, a môžeme tým konečne vyslať i pozitívny signál do sveta.

Napriek tomu, že situácia v hoteloch a v celom gastrosektore bola už počas pandémie veľmi náročná a aj tak ste sa rozhodli pomôcť je skvelé, ale zvládnete ďalší takýto nápor?

Snažili sme sa byť nápomocní v začiatkoch pandémie i poskytnutím karanténneho ubytovania. Počas pandémie sme fungovali v rámci platných Covid opatrení viacmenej úspešne, teraz po ich uvoľnení sa situácia zlepšuje, ľudia chcú cestovať a tešia sa na relax s našimi službami.

, vojna, hranica, priechod, utečenci, vyšné Nemecké Čítajte viac Zadarmo ubytovanie, strava a dokonca aj práca. Slovenské hotely aj napriek ťažkým stratám pomáhajú Ukrajincom

Hotel má kapacitu 71 izieb rôznych kategórií s kompletným vybavením, wellness centrum so zážitkovým bazénom, saunovým svetom a fitness centrom. Využili sme čas, keď bola obmedzená návštevnosť na rozšírenie wellness centra o nové sauny, privátne wellness, aerosoľovú komoru, dobudovali sme i kongresové priestory.

Čo ponúkate ľuďom z Ukrajiny?

Rozhodli sme sa pre utečencov z Ukrajiny vyčleniť časť kapacity so všetkými službami, ubytovanie s raňajkami, večerou i vstupom do saunového sveta s bazénom.

Pociťujete už dnes veľké nápory ľudí?

Momentálne ešte neevidujeme veľký dopyt, zrejme najskôr je záujem o ubytovanie na východe krajiny, sme však pripravení zvládnuť i väčší nápor.

Veríme ale, že vojna nebude trvať dlho a ľudia sa budú môcť vrátiť do svojich domov a byť znovu so svojimi rodinami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #vojna na Ukrajine