Únia autodopravcov Slovenska chce od pondelka protestovať proti nárastu cien

Spolu s podporou partnerov žiadajú vládu, aby rokovali o znížení cien pre motoristov podľa vzoru Poľska a Maďarska.

10.02.2022 10:45
UNAS Foto: ,
Na snímke zľava predseda Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Stanislav Skala, predseda Občianskeho združenia koncesovaných taxikárov Matej Krampl a člen celorepublikovej rady Iniciatívy poľnohospodárov Slovenska Pavel Jaroslav počas tlačovej konferencie na tému: Informácie o pripravovanom štrajku UNAS a riešenie problémov audodopravcov 2. decembra 2021 v Bratislave.
debata (1)

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) plánuje od pondelka 14. februára v hlavnom meste protest proti nárastu cien pohonných hmôt a energií. Spolu s podporou Iniciatívy poľnohospodárov Slovenska a Asociácie Žltý Anjel Asistance24 žiadajú vládu, aby spoločne rokovali o znížení cien pre motoristov podľa vzoru Poľska a Maďarska.

Ako informoval predseda UNAS-u Stanislav Skala, dôvodom protestného zhromaždenia autodopravcov je dlhodobé neriešenie ich požiadaviek v oblasti daní, mýta a účasti občianskych združení na správe verejných vecí. „UNAS je profesijným občianskym združením a preto vyzýva politické strany, aby sa k protestu nepripájali pod svojimi heslami a s politickými požiadavkami,“ dodal Skala.

Od 1. januára 2022 sa platy rušňovodičov zvýšili až o 180 EUR Čítajte viac Železničiari pre málo rušňovodičov odriekli v januári takmer 800 vlakov
1 debata chyba
Viac na túto tému: #protest #UNAS #dopravcovia