Do nemocníc poputuje viac ako miliarda z plánu obnovy. Zdravotná starostlivosť je najvyššia hodnota, uviedol premiér

Slovensko dostane z plánu obnovy prvých 822 miliónov eur, pričom do oblasti zdravotníctva bude investovaná viac ako miliarda eur.

04.10.2021 14:46
Eduard Heger Foto:
Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO)
debata (61)

Reforma siete nemocníc na Slovensku patrí podľa premiéra Eduarda Hegera ku kľúčovým reformám. „Chceme zlepšiť zdravotnú starostlivosť, pretože je to najvyššia hodnota,“ uviedol predseda vlády Eduard Heger na tlačovej konferencii Úradu vlády SR týkajúcej sa reforiem v rámci plánu obnovy. Slovensko dostane prvých 822 miliónov eur, pričom do oblasti zdravotníctva bude investovaná viac ako miliarda eur.

Heger dodal, že reforma siete nemocníc predstavuje reštrukturalizáciu už existujúcich nemocníc, ako aj výstavbu nových. Zároveň tiež pripomenul, že cieľom špecializácie nemocníc, je zlepšenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Nákup liečebno-diagnostických prístrojov

Financie z plánu obnovy budú v rámci oblasti zdravotníctva využité v prvom kole na nákup moderných liečebno-diagnostických prístrojov, ako aj rekonštrukcie a výstavbu nemocníc. Uviedol to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský na tlačovej konferencii Úradu vlády SR týkajúcej sa reforiem v rámci plánu obnovy.

Lengvarský tiež pripomenul, že reforma optimalizácie siete nemocníc, napriek tomu, že ju minulý týždeň schválila vláda, ešte podlieha schváleniu v parlamente. Odborníci však už podľa jeho slov pracujú na jednotlivých projektoch. „V skorej dobe sa budú môcť ľudia tešiť na rekonštrukcie, v prvom kole nákup moderných liečebno-diagnostických metód alebo prístrojov, ktoré s tým súvisia a dúfam, že vo veľmi skorej dobe aj stavbu nových nemocníc,” povedal Lengvarský.

Nová nemocnica FBLR sv. Michala v Číži Čítajte viac Lengvarský: Žiadna nemocnica sa rušiť nebude
61 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Eduard Heger #plán obnovy