Lengvarský: Žiadna nemocnica sa rušiť nebude

Podľa ministra sa budú v rámci reformy nemocníc transformovať lôžka, a to na základe veľkosti spádu, podľa náročnosti výkonov a podľa potreby materiálno-technického zabezpečenia.

04.10.2021 14:54
Nová nemocnica FBLR sv. Michala v Číži Foto: ,
Ilustračná fotka
debata (17)

„Žiadna nemocnica sa rušiť nebude, budú sa transformovať lôžka na základe presných analýz,” zdôraznil minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský na tlačovej konferencii Úradu vlády SR ohľadom reforiem v rámci Plánu obnovy. Zároveň dodal, že lôžka sa budú transformovať podľa veľkosti spádu, podľa náročnosti výkonov a podľa potreby materiálno-technického zabezpečenia.

VIDEO: Lengvarský: Viem čo mám robiť ako minister zdravotníctva.
Video

Lengvarský reformu optimalizácie siete nemocníc označil za prelomovú a najväčšiu za posledných 17 rokov. Ocenil tiež, že sa Ministerstvu zdravotníctva SR podarilo v prvom kole presadiť aj reformu všeobecnej ambulantnej siete poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. „Verím tomu a som o tom presvedčený, že zmeny, ktoré chystáme, prinesú lepšiu a kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť, kvalitnejšie podmienky pre prácu zdravotníkov, a takisto zmenou štruktúry lôžok dosiahneme to, aby aj lôžka následnej paliatívnej a dlhodobej zdravotnej starostlivosti boli pripravené pre našich pacientov,” dodal.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #nemocnica #Vladimír Lengvarský