Slovenskí turisti sa môžu tešiť na nový zážitok. V lesoch pribudne moderná útulňa, ako bude vyzerať?

V lokalite Mihalinová architekti navrhli modernú útulňu.

12.08.2021 16:46
útulňa Foto:
debata

Návrh prvej z troch útulní je na svete a slovenskí turisti sa môžu tešiť na nový zážitok. V lokalite Mihalinová architekti navrhli modernú útulňu tak, aby citlivo zapadla do prírodného prostredia bukového lesa Malých Karpát.

„Kľúčovými slovami pre návrh útulne sa stali pojmy komunita, variabilita a trvalá udržateľnosť. Útulňa je priestorom pre oddych – nie len fyzický, ale aj psychický,“ píše na svoje sociálne sieti stránka Hikemates, ktorá buduje komunitu turistov.

+3

Kapacita útulne bude pre 8–12 osôb. V centrálnej časti sú umiestnené vysúvacie stoly, ktoré slúžia na stolovanie. Okrem nich je v miestnosti aj piecka s varnou platňou. Nad nimi je rebrina, kde si návštevníci môžu sušiť topánky či ponožky. Útulňa je odsadená od úrovne terénu pre vyššiu ochranu od snehu aj vody a obložená bude červených smrekom.

Na návrhu prvej z troch útulní pracovali architekti Robert Provazník, Matthias Arnould a Michaela Vatraľová. So spoluprácou a statikou im pomáhal Tomáš Bačinský.

3D dom Čítajte viac Dom z 3D tlačiarne sa konečne dostal do ponuky na Airbnb. Láka kanadskou divočinou a prispením na dobrú vec
debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #Turistika #ubytovanie