Dom z 3D tlačiarne sa konečne dostal do ponuky na Airbnb. Láka kanadskou divočinou a prispením na dobrú vec

Cena ubytovanie vyjde na 109 eur za jednu noc pri minimálnom dvojdňovom pobyte.

08.08.2021 16:29
3D dom Foto:
debata (2)

Na platforme Airbnb záujemcovia nájdu rôzne formy bývania aj na tých najexotickejších miestach. Ponuka prenocovať v dome, ktorý bol vytlačený pomocou 3D tlačiarne, však doteraz na Airbnb chýbala. Svoj rest platforma na zdieľanie ubytovania dohnala a v jej ponuke sa po prvýkrát objavil dom uprostred divokej kanadskej prírody. Dostal názov Fibonacci House.

Holandská firma Twente Additive Manufacturing (TAM) dom vytlačila pomocou betónu po častiach s mnohými rôznymi tvarmi, ktoré sa potom zložili to jedného celku. Vytlačenie dvadsiatich panelov trvalo jedenásť dní. Tlačené domy môžu byť oproti klasickým murovaným lacnejšie, ekologickejšie a postaviť ich trvá podstatne kratšiu dobu. Vo svete nie sú novinkou a tento segment bývania začína postupne rásť.

+7

Ubytovacia plocha pozostáva z jednej miestnosti s rozlohou 35 metrov štvorcových, kam sa vojde obývacia časť s kuchynským kútom a kúpeľňa. Postele sa nachádza v podhľade, ktoré je prístupné pomocou rebríka. Ubytovanie je podľa oficiálnej stránky vhodné pre štyroch hostí.

Cena ubytovanie vyjde na 109 eur za jednu noc pri minimálnom dvojdňovom pobyte. Všetky príjmy z prenajímania domu poputujú do kanadskej neziskovej organizácie World Housing, ktorá sa zaoberá krízou dostupnosti bývania. Organizácia už poskytla obytné priestory pre mnoho ľudí v rozvojových krajinách a plánuje postaviť prvé cenovo dostupné komunitné bývanie postavené pomocou 3D tlače v Kanade.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dom #3d tlač #Airbnb