Železničné odbory žiadajú riešiť kritický stav železníc. Volajú ministrov, aby si sadli za jeden stôl

Odborová asociácia výpravcov a dispečerov (OAVD) a Federácia strojvodcov SR (FS SR) opätovne žiadajú kompetentných o riešenie kritického stavu železníc. Tristný stav sa podľa nich netýka už len dopravnej infraštruktúry, ale aj výrazného nedostatku zamestnancov.

01.03.2024 10:23
Treti Stadler KISS predna cast Foto:
Ilustračné foto.
debata

Z tohto dôvodu pozývajú odborári za okrúhly stôl ministra financií, ministra dopravy, zástupcov Útvaru hodnoty za peniaze MF SR, ale aj Asociáciu železničných dopravcov Slovenska a vedenia Železníc Slovenskej republiky, Železničnej spoločnosti Slovensko a Železničnej spoločnosti Cargo. Stretnutie sa uskutoční 5. mája v Bratislave.

ŽSR, bonus, železnice Čítajte viac Najväčší zamestnávateľ na Slovensku láka na bonus 2 000 eur. Ponúka aj 350 eur na hypotéku a ďalšie benefity

Odborári upozorňujú, že problematika financovania železničného sektoru musí byť riešená čo najskôr. „Sme pripravení vedeniu rezortu dopravy a železničným podnikom pri hľadaní finančných prostriedkov ponúknuť aktívnu spoluprácu na zvyšovanie miezd kľúčových zamestnancov a vytvorení funkčnej personálnej politiky v železničnom sektore," uviedol prezident OAVD Jozef Chovanec.

Ako doplnil prezident FS SR Dušan Kaša, chcú byť informovaní o návrhoch riešenia terajšieho stavu už nie iba v oblasti dopravnej infraštruktúry a financovania, ale aj kritického nedostatku zamestnancov.

debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #ZSSK