Biznis na Záhorí expanduje. Vznikne tam nové logistické centrum

Objem dva milióny eur vložila spoločnosť Protherm Production, pôsobiaca v oblasti vykurovacej, ventilačnej a klimatizačnej techniky, do nového interného logistického centra v Skalici. Modernizácia skladových priestorov je najväčším projektom za posledné roky. Informoval o tom riaditeľ závodu Juraj Hornáček.

22.01.2024 11:04
tepelne cerpadlo Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Zefektívni, sprehľadní skladovanie komponentov a urýchli ich dodávky do výroby,“ zhodnotil počas otvorenia centra v závere uplynulého týždňa. Spoločnosť patrí medzi najväčších zamestnávateľov na Záhorí s 1000 zamestnan­cami.

tatra banka, pr nepouzivat Čítajte viac Prvá banka znižuje úroky na hypotékach. Črtá sa obrat na slovenskom trhu?

V nových skladových priestoroch sa po dvojročnej príprave projektu zamerali na protipožiarnu bezpečnosť, nové technológie i lepšie pracovné prostredie. Cieľom bola redukcia vzdialených externých skladov a zabezpečenie dodávok komponentov ihneď, ako budú potrebné. Výsledkom je zlepšenie interného toku komponentov pre výrobné linky a uľahčenie práce.

Spoločnosť je súčasťou medzinárodnej spoločnosti Vaillant Group so 150-ročnou tradíciou a centrálou v Nemecku. Vaillant Group je globálny líder v oblasti vykurovacích technológií, ktorý na Slovensku vlastní tri závody. „Slovensko sa stáva jednou z popredných krajín v európskej výrobe tepelných čerpadiel. A Protherm Production k tomu dlhodobo prispieva. Vyrábame totiž vnútorné jednotky tepelných čerpadiel,“ dodal Hornáček.

debata chyba
Viac na túto tému: #tepelné čerpadlá