Nový investor mieri k Prešovu. Vytvorí stovky pracovných miest

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR predložilo návrh na poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť FTE automotive Slovakia, sídliacu v Malom Šariši pri Prešove. Cieľom návrhu, ktorý sa nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní, je dotácia na hmotný a nehmotný majetok, ako aj na vytvorenie nových pracovných miest. Celková hodnota investičnej pomoci má byť 17.551.987 eur.

25.09.2023 14:16
Snimka obrazovky 2023-09-25 141950 Foto:
Výroba vo FTE Automotive.
debata

Prijímateľ podľa návrhu plánuje do konca roku 2030 vytvoriť 365 nových pracovných miest. Dotácia na hmotný a nehmotný majetok presahuje 7,8 milióna eur, príspevok na nové pracovné miesta je vyše 9,7 milióna eur. Dotácia ma byť vo forme úľavy na dani z príjmov, s čím súhlasilo Ministerstvo financií SR podľa zákona o regionálnej investičnej pomoci.

Nové pracovné príležitosti, byty aj cesty. Volvo vo Valalikoch pomôže rozvoju celého kraja, priemyselný park, Industrial Park Valaliky Čítajte viac Volvo prekvapilo celé Slovensko. Naberie o tisíce zamestnancov viac a vyrobí oveľa viac elektromobilov

„Cieľom investičného zámeru je diverzifikácia existujúcej produkcie prijímateľa spustením výroby dvoch úplne odlišných komponentov od doteraz vyrábaných. Pôjde o výrobu vzduchotechnických a tepelnoizolačných riešení (tepelné vetranie a klimatizácia – HVAC) a vysokonapäťových modulov chladiacej kvapaliny (HVCH),“ uviedlo MH v predkladacom návrhu.

Dosiahnutie plnej plánovanej kapacity má byť v decembri 2028. Materiál má podľa MH pozitívne sociálne vplyvy v oblasti zamestnanosti v regióne.

Automobilová skupina FTE, ktorá je súčasťou francúzskej skupiny Valeo, sa zameriava na výrobu automobilových dielov pre prevodovky a pohonné jednotky, hydraulických spojok, hydraulických bŕzd a snímačov. Na Slovensku pôsobí skupina od roku 2004.

PREMIÉR: Navštívil východné Slovensko Čítajte viac Volvo postupne predstavuje svoje plány na Slovensku. Najnovšie spravilo ďalší míľnik

Výroba v rámci slovenského závodu je zameraná najmä na výrobu a generálne opravy hydraulických bŕzd a brzdových systémov. Okrem toho v tejto lokalite prevádzkuje aj centrum výskumu a vývoja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #investor