Veľký pivárenský gigant definitívne odchádza z Ruska. Svoju fabriku predá za 1 euro

Heineken po 1,5 roku od začiatku ruskej agresie proti Ukrajine dokončil svoj odchod z Ruska. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP. Holandský pivovar v piatok oznámil, že predal svoju ruskú divíziu za 1 euro koncernu Arnest Group, čo mu spôsobí celkovú stratu 300 miliónov eur.

25.08.2023 11:16
heineken, pr nepouzivat
debata (6)

Heineken sa stal terčom kritiky za pomalé tempo odchodu z Ruska. Firma však trvala na tom, že sa snaží postarať o svojich zamestnancov v Rusku.

V marci minulého roka Heineken oznámil, že odchádza z Ruska, pretože jeho regionálne operácie „v súčasnom prostredí už nie sú udržateľné ani životaschopné“. Spoločnosť vtedy dodala, že chce zabezpečiť „riadny prevod“ na nového vlastníka.

Slovenské elektrárne Čítajte viac Veľká správa pre slovenskú energetiku. Jadrové palivo nám dodajú Američania, definitívny koniec Rusov?

„Aj keď to trvalo oveľa dlhšie, ako sme dúfali, táto transakcia zabezpečuje živobytie pre našich zamestnancov a umožňuje nám opustiť krajinu zodpovedným spôsobom,“ uviedol vo vyhlásení šéf Heinekenu Dolf van den Brink.

Predaj sa týka všetkých aktív Heinekenu v Rusku, vrátane siedmich pivovarov. Firma dodala, že skupina Arnest zaručila, že si ponechá 1800 miestnych zamestnancov Heinekenu minimálne tri roky.

Pivo značky Heineken sa stiahlo z ruského trhu už v minulom roku. Jedna z jej ďalších hlavných značiek, Amstel, bude podľa firmy postupne stiahnutá do šiestich mesiacov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Heineken